De konservatoriestuderende har fået en fælles stemme

Forfatter: Esben Lindhardt Toft
Af Esben Lindhardt Toft, Bestyrelsesmedlem DKF

Den 5. maj skete der noget ganske særligt: På initiativ fra studenterrådet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København mødtes studerende fra alle landets konservatorier.

Formålet var at afsøge muligheden for at genetablere et fælles studenterråd, der har været nedlagt siden 2008. Der var en vis spænding at spore blandt de fremmødte om, hvorvidt man kunne finde fælles fodslag.

At samle alle konservatoriestuderende i én fælles organisation er en svær øvelse, da de kunstneriske uddannelser i deres natur er meget individuelle størrelser. Det viste sig dog hurtigt, at der var langt flere ting der samlede end adskilte de studerende, og der eksisterede et stort fælles ønske om at lære hinanden bedre at kende på tværs af institutionerne.

Således endte dagen med, at man nåede til enighed om oprettelsen af Danske Konservatoriestuderendes Fællesråd, forkortet DKF, der vil repræsentere samtlige konservatoriestuderende i landet. Det er foreningens håb, at den politisk kan være en konstruktiv stemme for de studerende, og at den kan være med til at styrke samarbejdet mellem konservatorierne internt. Der er nok at tage fat på, og vi glæder os til at arbejde sammen med andre aktører på området om en fremtid med musik i hele landet!

Foreningen kan kontaktes på: kons@dsfnet.dk