Fagbladet for musikpædagoger og musikere
Telefon: 35 35 63 33 • musikskolen@dmpf.dk

Synliggør musikskolen med nye og gamle fællessange

Forfatter: regionsreporter Jonas Viggo Pedersen
Af regionsreporter Jonas Viggo Pedersen

Der venter et spændende forår med rig lejlighed til at invitere borgmestre, kulturforvaltninger osv. til fejring af 75-året for befrielsen, dr. Margrethes 80-års fødselsdag eller 100-året for genforeningen. Det giver mulighed for politiske taler og musikindslag, og det er ofte en god måde at vise politikerne, hvad det egentlig er, musikskolerne laver.

Og der er kommet adskillige gode bud på moderne musik, der kan bruges i den anledning. Til genforeningsjubilæet kan man fx finde rigelig inspiration her. 

Og til dr. Margrethes fødselsdag er det passende at finde denne sang frem, som blev lanceret i forbindelse med kronprins Frederiks 50-års fødselsdag 

Befrielsesfejringen har sin egen sangkomite. ALSANG 2020 bad Danmarks unge mellem 10 og 18 år om at skrive om frihed og fremtid til en melodi lavet af Simon Kvamm. Opgaven lød: Skriv en tekst til Simon Kvamms melodi. Den skal meget gerne kredse om fremtiden, og hvad frihed betyder for dig. Sæt i gang! Resultatet er blevet en sang om at tage klimakampen op i fællesskab og er skrevet af 4. klasse på Brattingsborgskolen i Klejtrup.

undefined

I en samlet udtalelse fra juryen lyder begrundelsen således:

Sangteksten er skrevet af en skoleklasse, og dét kan mærkes. Den er skrevet i fællesskab og handler om fællesskab. Det er en ægte ”vi”-sang. Teksten emmer af børnekraft og udtrykker omsorgsfuldhed og optimisme, men det er også en sang, der tager tingene alvorligt. Teksten er kamplysten og peger fremad og opfordrer til handling. Det er en sang skrevet af børn til børn om deres fælles fremtid, og man kan nærmest høre et børnekor for sig, der giver verden en kærlig opsang.

Sangen er blevet indsunget af Mille Liendgaard, vinder af MGP 2018, og produceret af Kasper Holm Larsen.

Her kan du finde tekst, node, indspilning og korarrangementer af Hvis vi er mange nok. Korarrangementerne er lavet af Signe Sørensen og tiltænkt børne- og pigekor. Ronnie Flyvbjerg Olesen har lavet et sammenspilsarrangement målrettet begyndere og let øvede – også tilgængeligt på ALSANG 2020’s hjemmeside.

undefined

Du kan nu også finde korarrangementer af ALSANG 2020’s anden vindersang, Frihedens lysdøgn. Arrangementerne – simpelt tostemmigt kor (SS), arrangement for pigekor (SSA), trestemmigt arrangement for blandet kor (SSAT/B) samt instrumentalarrangement – er lavet af Nikolaj Busk.

Har du brug for inspiration til din undervisning så se her

https://www.facebook.com/dmpf.dk/