Musikskoledagene i Tivoli er tilbage for fuld udblæsning

Forfatter: Amalie Frøkjær-Rubbås
Af Amalie Frøkjær-Rubbås, kommunikationskonsulent

Med 5.000 musikskolelever, 230 ensembler og 14 forskellige scener bliver det i den grad et musikalsk extravaganza på den absolut bedste måde, når Musikskoledagene i Tivoli løber af stablen den 7.-8.- maj. Musikskoledagene er det største arrangement for alle landets musikskoleelever, og gæster kan derfor glæde sig til alt fra klassisk, funk til soul pop og rock, når elever fra 62forskellige musik- og kulturskoler landet over går på scenen. Musikskoledagene i Tivoli kører hele weekenden fra 11.30-21.00 begge dage.

MiniSymf fra Esbjerg, Blæserklasser fra Carl Nielsen Skolen, Faaborg-Midtfyn og Hot’n’Spicy fra Hillerød er blot nogle af navnene på de 230 forskellige grupper og ensembler, som gæster i Tivoli kan lade sig underholde af under Musikskoledagene i Tivoli. Fra den 7.-8. maj er det 32. gang, at musikskoler landet over indtager hele 14 scener i Tivoli, og arrangementet er Danmarks største landsdækkende event for dygtige musikskoleelever. Og det er en ganske særlig oplevelse for de deltagende musikskoleelever at optræde for så stort et publikum som det, Tivoli byder på. Noget, som mange især glæder sig til ovenpå to år med coronarestriktioner og aflysninger.

Dan Johnsen, projektleder i Musikskoledage i Tivoli, siger:

”Musikskoledagene er det største landsdækkende arrangement for musikskoleelever, og dette årligt tilbagevendende event har siden sin spæde start for over 30 år siden givet plads til langt over 100.000 musikalske børn og unge, hvoraf mange nu er forældre til nutidens deltagere. Det lykkedes – på trods af coronapandemien – at afholde en noget minimeret udgave af Musikskoledage i Tivoli 2021, hvor vi af sikkerhedshensyn måtte skære ned på antallet af scener og deltagere, men nu i 2022 er vi tilbage for fuld kraft med en passende blanding af tradition og fornyelse.”

Mangfoldigt program

Og både tradition og fornyelse er der masser af i årets program, der byder på alt fra kunstparader og optog, New Orleans-inspireret musik til Heavy Rock, Country og klassiske violiner. Stort set alle tænkelige musikgenrer er altså repræsenteret i programmet, og gæster kan derfor se frem til et spraglet og mangfoldigt program med noget for enhver smag, hvor de bl.a. kan få svar på, hvordan en marimba, en pauke og et fløjteensemble helt præcist lyder. De mange forskellige koncerter vil finde sted på Tivolis egne scener samt specialbyggede scener opført til lejligheden. I år åbner for eksempel en helt ny scene under Dæmonen, hvor rockgrupperne vil give den gas til lyden af den tonstunge rutsjebanes vilde susen. Og på Plænescenen vil elever fra en lang række forskellige kor samles til et storslået korsamarbejde på tværs af bygrænser og musikskoler. Der er med andre ord musikoplevelser for alle slags musikelskere til Musikskoledage i Tivoli.

Tid og sted Musikskoledage i Tivoli finder sted lørdag den 7. maj og søndag den 8. maj 2022

Musikskoledage i Tivoli 2022 i tal

Musikskoledagene afvikles for 32. gang 14 scener i Tivoli  230 ensembler  Over 5.000 musikskoleelever

62deltagende musikskoler  Deltagere i alderen 5-70 år

Kort om Musikskoledagene

Musikskoledage i Tivolier et selvstændigt projekt med sekretariat hos Musik & Ungdom. Projektet Musikskoledage i Tivoli afholdes ved hjælp af en blanding af deltagerbetaling og fondsstøtte.

Yderligere info: Kontakt kommunikationskonsulent Amalie Frøkjær-Rubbås på amfr@TIVOLI.DK eller på telefon 22237228