Fagbladet for musikpædagoger og musikere
Telefon: 35 35 63 33 • musikskolen@dmpf.dk

Musikskoledage i Tivoli 2021

Forfatter: Clara Vuust
Af Clara Vuust, leder af Musikhøjskolen

Traditionen tro var der musik fra masser af scener rundt omkring i hele haven. Men ellers var ingenting, som det plejer.

Musikskoledage i Tivoli blev afholdt den 5. og 6. juni med deltagelse af over 1000 børn og unge fra landets musik- og kulturskoler, og traditionen tro var der musik fra masser af scener rundt omkring i hele haven. Men ellers var ingenting som det plejer.

”Ovenpå Corona-pandemien var det fantastisk for os alle at mærke energien, musikken og fællesskabet igen", projektleder Dan Johnsen

undefined

Der var tvivl til det sidste, om arrangementet kunne gennemføres, og om musik- og kulturskolerne overhovedet kunne nå at åbne for den fysiske undervisning tids nok til at samle orkestre og ensembler efter mange måneder med online undervisning. 

Engagement, fælleskab og musikglæde trods coronarestriktioner

undefined

En måneds tid forinden kunne arrangørerne endelig ånde lettet op. Selvom der ikke var plads til så mange optrædende, og vi blandt andet måtte undvære de fantastiske musik- og kunstparader gennem hele Tivoli, så var det alligevel nogle helt særlige Musikskoledage i Tivoli i år, som for alvor markerede, at vi igen kan mødes om det, vi alle sammen brænder for – musikken og de musikalske fællesskaber. ”Vi er meget stolte over, at det største landsdækkende musiktræf i Danmark lykkedes i år for 31. gang. Ovenpå Corona-pandemien var det fantastisk for os alle at mærke energien, musikken og fællesskabet igen”, siger projektleder Dan Johnsen.

undefined

Forrest kulturminister Joy Mogensen, bagerst fra venstre underdirektør i Tivoli, Frederik Wiedemann, styregruppemedlem Michael Møller fra Rudersdal Musikskole og projektleder Dan Johnsen

Kulturminister Joy Mogensen holdt årets tale ved Musikskoledage i Tivoli. Hun talte blandt andet om vigtigheden af børn og unges deltagelse i musikken, og hvordan arrangementer som Musikskoledage i Tivoli er med til at løfte engagementet hos både børn og voksne.

undefined

Musik- og kulturskoler fra hele landet har gjort en kæmpe indsats for at blive klar til årets Musikskoledage i Tivoli i år, og trods mange forhindringer har de igen leveret. Derfor skal der lyde en kæmpe tak fra styregruppen til alle de lærere og elever, som var med til at gøre det til en fantastisk weekend fuld af musik og musikglæde.  

Læs også:

Kulturministerens vision for fremtidens musikskole

https://www.facebook.com/dmpf.dk/