Fagbladet for musikpædagoger og musikere
Telefon: 35 35 63 33 • musikskolen@dmpf.dk

IT-FIX

Forfatter: David Vollmond
Af David Vollmond, Guitar- og baslærer ved Musik- og Kulturskolen i Kerteminde

IT-FIX sætter fokus på digitale læremidler i musikskoleundervisningen. Her deler underviser David Vollmond sine erfaringer med IT-læremidler. DMpF ønsker således at inspirere til pædagogisk vidensdeling og nytænkning.

 

 Er du frisk på at dele din viden og erfaring, så læs mere her.

 

undefined         

Guitar Pro: iOS og Android, pris 46,-

Genial app til guitarundervisningen. Viser både noder og tabulatur samtidig med, at man kan høre musikken. Der er masser af muligheder for at understøtte øveprocessen, bl.a. ved at sænke tempo og loope vanskellige passager. Der findes masser af gratis guitar pro-filer på nettet, og typisk er de af højere kvalitet end andre typer tabulatur, som man kan finde. Der er også mulighed for at købe sange via app’ens integrerede butik. Prisen for en sang er typisk 7,50 kr. App’en kan udelukkende afspille filerne. Hvis man ønsker at kunne redigere og lave sine egne filer, skal man købe programmet til PC/Mac. 

     

undefined

 Amazing slowdowner: iOS og Android, pris 107,50 

En slow downer app, som kan ændre toneart og tempo på sange. Jeg bruger den især, når jeg arbejder med rytmisk musik, da det giver eleven muligheden for at spille sammen med det oprindelige nummer, selvom man ikke har de hurtigste fingre. På den måde kan man arbejde med formen og de store linjer i musikken. Det giver eleven en umiddelbar mestringsoplevelse, samtidig med at det skærper elevens bevidsthed om, hvilke passager der kræver en ekstra indsats.Muligheden for at ændre toneart er praktisk, hvis man ar- bejder med et transponeret arrangement eller hvis eleven har glemt sin capo:-) Man slipper også for at bruge tid på at stemme om, hvis man spiller Jimi Hendrix eller andre kunstnere, som kan lide at pille ved stemmeskruerne. App’en kan afspille musik man har liggende på ens enhed, men kan også streame direkte fra ens Spotify-playlister, hvis man ellers har et Spotify Premium-abonnement. 

 

undefined

Ireal pro: iOS og Android, pris 109,- 

Et band i en app. App’en kan afspille akkompagnementsspor i mange forskellige stilarter ud fra akkordrundgange. Det er let at lave sine egne akkordrundgange, og der findes masser af akkordrundgange, man kan downloade i app’ens forum. Man kan bl.a. finde hele Realbook og masser af Beatles-sange. Sangene kan transponeres og justeres i tempo, ligesom man kan dele sangene i forskellige formater, så eleverne også kan bruge dem derhjemme, selvom de ikke har app’en.

 

https://www.facebook.com/dmpf.dk/