Fagbladet for musikpædagoger og musikere
Telefon: 35 35 63 33 • musikskolen@dmpf.dk

Femtusinde børn og unge samles om musikken

Musikskoledage i Tivoli fejrer musikkens livsbekræftende fællesskab d. 6. & 7. maj 2023.

Med 5.000 musik- og kulturskolelever, 200 ensembler og 12 forskellige scener får musikken luft under vingerne for 33. gang.

En helt særlig oplevelse

Det er altid spændende at stå foran et publikum, men for de fleste børn er det en helt særlig oplevelse at optræde i Tivoli. Det giver sammenhold, sommerfugle i maven, og op til arrangementet bliver der selvfølgelig øvet på livet løs. Landets Musik- og Kulturskoler præsenterer et mangfoldigt program, og besøgende i Tivoli kan glæde sig til at opleve alt fra New Orleans musik og heavy rock til kæmpe kor og kunstparader, hvor også dans og billedkunst tager er en del af de mange kreative udtryk, som musik- og kulturskolerne viser frem i Tivoli.

På scenerne er der plads til musikspillende børn på mange niveauer. Nogle er lige begyndt og spiller måske deres første koncert, mens andre er kommet langt med musikken og står på tærsklen til et liv som professionel musiker. På Musikskoledage er der plads til alle, og de medvirkende, der spænder fra 5 til 60 år, spiller sammen på tværs af alder, så både deltagere og publikum kan mærke musikkens samlende kraft og farverige fællesskab.

Musikskoledage i Tivoli bygger på frivillighed

”Ja, det vil jeg gerne...!” Projektleder Dan Johnsen møder stor opbakning fra de frivillige:

” I ni ud af ti tilfælde, siger folk ja, når jeg beder om hjælpere til Musikskoledage i Tivoli. Mange af vores scenechefer, stagehands og arbejdsgruppemedlemmer har deltaget i 5, 10 og 15 år. Vi taler om en gruppe på omkring 40 personer.”

Det er en livsbekræftende oplevelse at være en del af dette frivillige fællesskab og ikke mindst støtte op om musikspillende børn og unge, mener Dan Johnsen.

”Vi noterer også med stolthed, at Tivoli hvert år glæder sig til at være værter for Musikskoledage i Tivoli og alle de mange børn og familier, der deltager. Det viser, at de danske musik- og kulturskoler i den grad lever og har det godt, når vi i år igen kan afholde Musikskoledage i Tivoli; nu for 33. år i træk!”

Bag om Musikskoledage i Tivoli

Musikskoledage i Tivolier et selvstændigt projekt med sekretariat hos Musik & Ungdom, og afholdes ved hjælp af en blanding af deltagerbetaling og fondsstøtte. Tivoli stiller hvert eneste år sine egne scener med tilhørende lyd- & lysteknikere vederlagsfrit til rådighed, ligesom både ledelse og administration altid giver en stor og grundig hjælp med planlægning og afvikling. Derudover gennemføres arrangementet ved hjælp af en stor, frivillig arbejdsgruppe.

Styregruppen

Clara Vuust Cali, Musikhøjskolen FRB

Torben Puggaard, Helsingør Musikskole

Lars Lundgaard Jensen, Holbæk Kulturskole

Malene Plambech Lundsgaard, Faxe Musikskole

Læs også:

Stemmerne ude fra virkeligheden på Musik- og Kulturskolerne

 

https://www.facebook.com/dmpf.dk/