Fagbladet for musikpædagoger og musikere
Telefon: 35 35 63 33 • musikskolen@dmpf.dk

Virtuel undervisning i en coronatid

Forfatter: Birgitte Momme
Af Birgitte Momme

Acapella

Denne app giver dig muligheden for at spille sammen med dine elever, dine kollegaer eller dig selv. Appen koster ca. 350 kr. for et år og er nem og sjov at bruge. Helt praktisk vælger du, hvor mange stemmer der skal indspilles. Du indspiller den første stemme, og herefter sender du den videre via Messenger, sms eller e-mail til den næste, som du ønsker skal indspille. Han/hun gør det samme, indtil alle har indspillet, og vupti har du satsen i indspillet, auditiv form.

undefined

Acapella kan således bruges til at indspille en flerstemmig sats, som du gerne vil lære dine elever at spille. Med en indspilning af musikken får eleverne hurtigt en ide om, hvordan satsen lyder, når alle spiller sammen. Du kan fx også indspille en klaverstemme, og derefter indspiller eleven så sin stemme. Du kan også bruge Acapella sammen med dine kollegaer og fx spille til online morgensang.

Fås til både iOS og Android:

iOS

Android

Pris: 350,- pr år

Microsoft Teams

Jeg har blandt andet brugt platformen Microsoft Teams som er en del af Office 365. Der er dog den ulempe, at man kun kan se fire deltager ad gangen. Andre platforme som fx ZOOM har ikke samme problem, men her er der problemer med datasikkerheden.

undefined

Teams bliver muligvis opgraderet til at kunne vise ni deltagere ad gangen omkring 1. maj. På Teams kan jeg undervise hold og fx dele min skærm. Jeg sætter en node op på min skærm, deler skæren med deltagerne og kan så pege i noden med musen - dette har være meget hjælpsomt i min undervisning. Vi kan desværre ikke spille sammen på denne platform.

Birgitte Momme er uddannet Almen musikpædagog. Underviser på Odense Musikskole og på Syddansk Musikkonservatorium

Læs også:

Digitalt musikskoleprojekt skaber samarbejdsbroer på tværs

eller

IT-FIX 2 om aps som Guitar Pro og Amazing slowdowner

DMpF ønsker at medvirke til pædagogisk videndeling og nytænkning. Målet er, at der løbende vil være gode bud på apps eller programmer til brug i musikskoleundervisningen. Derfor har vi brug for dig til at byde ind med dine favorit-apps. Dit input handler om hvilke apps/programmer du oplever som hjælpsomme i og omkring din undervisning. Altså; hvorfor er netop dette program eller denne app særligt god. 

Er du frisk på at dele din viden og erfaring, så læs mere her.

Kontakt: Medieredaktør på fagbladet MUSIKSKOLEN - David Efraim Poulsen - david@dmpf.dk 

https://www.facebook.com/dmpf.dk/