Fagbladet for musikpædagoger og musikere
Telefon: 35 35 63 33 • musikskolen@dmpf.dk

IT -FIX 5 - Chordbot, DM1 – The Drum Machine og Amazing Slow Downer

Forfatter: Jakob Riis
Af Jakob Riis

Her er nogle af mine yndlingsapps, som jeg bruger, når jeg underviser i musikskolen: Chordbot, DM1 – The Drum Machine og Amazing Slow Downer

Er du frisk på at dele din viden og erfaring, så læs mere her.

undefined

DM1 – The Drum Machine

En utrolig brugervenlig trommemaskine. Nemt og hurtigt at programmere nye beats. Perfekt til solo-undervisningen, hvor der mangler puls. Man har fuld kontrol over de enkelte dele i trommesættet og markerer nemt og hurtigt via felter (delt op i 16-dele), hvor slagene skal ligge. Perfekt til at øve grooves, hvor nogle specifikke underdelinger skal rammes.

Udvikler: Fingerlab Pris: kr. 45,-iOS 

undefined

Chordbot

Sæt nemt og hurtigt en akkordprogression op. Input akkorder og længden på dem, vælg genre/stil og spil. Perfekt til eleven, der skal øve soloer eller lignende.

Udvikler: Contrasonic AB, 

iOS: Pris kr. 45,- Android: Pris kr. 28, -

undefined

Amazing Slow Downer

ASD’s primære funktion er at kunne ændre toneart og hastighed på musik. Musikken kan enten være en mp3. Musikken kan også hentes direkte fra Spotify (kræver Spotify Premium). Kombineret med Spotify er ASD et fantastisk værktøj, fordi al musik er til rådighed. ASD bruger jeg hver eneste dag til næsten al min undervisning. Begynder-baseleven, der ikke helt kan spille basgangen til f.eks. Billie Jean, kan få succesoplevelse ved at ASD kan sænke hastigheden. Guitaristen kan spille med på hans yndlingssolo eller riff, der ellers normalt vil være for hurtig. Sammenspilsholdet kan høre sangen i den toneart de skal spille den i, hvilket gør det nemt for sangere at tune sig ind på tonerne. Alt i alt et kraftfuldt værktøj til alt hvor der med fordel kan bruges musik til akkompagnement.

Udvikler: Roni Music Pris: kr. 129,- iOS og Android

Læs også guitaristerne David Vollmond og Simon Krebs bud på gode apps til brug i musikskolen i IT-FIX 2 og 3.

Jakob Riis bas, guitar og sammenspilslærer ved Odense- og Svendborg Musikskole

 

 

 

 

https://www.facebook.com/dmpf.dk/