Fagbladet for musikpædagoger og musikere
Telefon: 35 35 63 33 • musikskolen@dmpf.dk

IT-FIX 14 - Podcast

Forfatter: Signe Marie Svennum
Af Signe Marie Svennum

Ordet podcast er en sammentrækning af ordene pod, der betyder Personal On Demand og broadcasting. En podcast er en lydoplevelse i form af et radioprogram, som enten er live eller redigeret. Podcast’s findes fx på hjemmesider eller platformene Podimo, Spotify eller Podcast.

Det du skal bruge for at lave din egen podcast

For at man får den bedste lyd i sin podcast og det bedste flow, er man nødt til at forholde sig til det tekniske. I virkeligheden kan man blot optage sin podcast med sin mobiltelefon og et par hørebøffer, så længe indholdet er godt. Husk, at indholdet stadig er altafgørende for, om podcasten bliver en succes. Udover timeløn til selve produktionen koster dét at lave podcast nogle engangsinvesteringer. Først og fremmest skal man have en god håndholdt mikrofon. Der findes mange forskellige typer og prisklasser, og vi valgte en mikrofon fra Sony, som hedder pdm-d100 til Podcasten Musikliv. Eventuelt skal man også medregne studieleje i budgettet samt køb af klippeprogrammet Hindenburg. Podcasten Musikliv om Lollands Musikskole varer en halv time og har taget cirka 40-45 arbejdstimer at udarbejde og lægge op.

Gode tips

Man kan finde mange gode tutorials på youtube, som instruerer i, hvordan man klipper podcast. Internettet er i det hele taget fyldt med information om, hvordan man laver podcast og udgiver den. Der findes også kurser i, hvordan man laver podcast eksempelvis hos centerforpodcasting.dk. På hindenburg.com findes ligeledes en række gode tutorials, som instruerer i, hvordan man klipper podcast.

Læs også:

Podcast synliggør musikskolelivet

https://www.facebook.com/dmpf.dk/